
Autor: Ania Skibińska
Kruche ciasteczka budyniowe
Błyskawiczne w przygotowaniu, niewielkie - w sam raz na przekąskę do śniadaniówki lub podróż. Kruche ciasteczka budyniowe polecają się do wspólnego przygotowania!
Dla pierwszaka, dla nastolatka, ukochanego, lubej czy koleżanek z pracy do wspólnej kawy - te proste, szybkie ciasteczka nie sprawią Wam żadnego problemu w przygotowaniu. U nas tym razem w wykonaniu 13 letniej eM, dla młodszego brata na pierwszy dzień w szkole. Pięknie uzupełniły drugie śniadanie, z ulubionymi suszonymi owocami i słodkim co nieco, plus kanapka i świeże owoce - zestaw idealny.
SKŁADNIKI
250 g maki
1 kostka masła
100 g cukru pudru
Cukier wanilinowy
2 budynie waniliowe
WYKONANIE
Z wszystkich składników wyrobić ciasto. Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Z ciasta robić niewielkie kuleczki, a następnie za pomocą widelca spłaszczać je wytłaczając wzorek.
Piec w 180°C około 15 minut.
Enjoy!
KOMENTARZE
PODOBNE WPISY
Szyszki z zaczarowanego drzewa.
Tak oto powstał zmodyfikowany pomysł na crincle cookies ...
O tym deserze nie trzeba mówić wiele - jego wyglą...