

Autor: Kinga Nowak
Placuszki marchewkowe z nutą pomarańczy i twarożkiem „kokosowym”
Od jakiegoś czasu chodził za mną ten pomysł i jest! Przepyszne i pełnowartościowe placuszki.
- 25 g maki jaglanej,
- 15 g budyniu waniliowego,
- 1 mała marchewka,
- odrobina startej skórki pomarańczy,
- 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego.
Marchewkę obierz i zetrzyj. Zblenduj wszystkie składniki na jednolitą masę, oprócz oleju kokosowego. Olej rozgrzej na patelni i usmaż placuszki.
- 10 g maki kokosowej,
- 1 łyżka jogurtu greckiego.
Składniki ma krem blendujemy i gotowe.
Usmażone placuszki posmaruj twarożkiem, posyp ulubionym musli i owocami.
Składniki:
- 1 jajko,- 25 g maki jaglanej,
- 15 g budyniu waniliowego,
- 1 mała marchewka,
- odrobina startej skórki pomarańczy,
- 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego.
Marchewkę obierz i zetrzyj. Zblenduj wszystkie składniki na jednolitą masę, oprócz oleju kokosowego. Olej rozgrzej na patelni i usmaż placuszki.
Do tego przygotowałam twarożek kokosowy:
- 125 g twarogu półtłustego,- 10 g maki kokosowej,
- 1 łyżka jogurtu greckiego.
Składniki ma krem blendujemy i gotowe.
Usmażone placuszki posmaruj twarożkiem, posyp ulubionym musli i owocami.
KOMENTARZE
PODOBNE WPISY
Kreatywne zabawy z dziećmi
Oto garść zabaw na każdy dzień!
Wystarczy jogurt, szary papier i rolka po papierze toale...