CENTRUM INFORMACJI DLA RODZICÓW
Placuszki marchewkowe z nutą pomarańczy i twarożkiem „kokosowym”
Kinga Nowak
Autor: Kinga Nowak

Placuszki marchewkowe z nutą pomarańczy i twarożkiem „kokosowym”

Od jakiegoś czasu chodził za mną ten pomysł i jest! Przepyszne i pełnowartościowe placuszki.

Składniki:

- 1 jajko,
- 25 g maki jaglanej,
- 15 g budyniu waniliowego,
- 1 mała marchewka,
- odrobina startej skórki pomarańczy,
- 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego.

Marchewkę obierz i zetrzyj. Zblenduj wszystkie składniki na jednolitą masę, oprócz oleju kokosowego. Olej rozgrzej na patelni i usmaż placuszki.

Do tego przygotowałam twarożek kokosowy:

- 125 g twarogu półtłustego,
- 10 g maki kokosowej,
- 1 łyżka jogurtu greckiego.

Składniki ma krem blendujemy i gotowe.

Usmażone placuszki posmaruj twarożkiem, posyp ulubionym musli i owocami.
KOMENTARZE
PODOBNE WPISY
TULISIE inspirują - zimowe zabawy plastyczne
Wystarczy jogurt, szary papier i rolka po papierze toale...
WYSZUKIWARKA
ZAMKNIJ
NEWSLETTER
Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera
ZAMKNIJ