CENTRUM INFORMACJI DLA RODZICÓW
Przepis na szybkie śniadaniowe muffiny owsiane z bananem i masłem orzechowym
Autor: Ania Skibińska

Przepis na szybkie śniadaniowe muffiny owsiane z bananem i masłem orzechowym

Od razu uprzedzam - przygotujcie podwójną porcję, bo pierwsza partia rozejdzie błyskawicznie!
 
HIPER SZYBKIE ŚNIADANIOWE OWSIANE MUFFINY Z BANANEM I MASŁEM ORZECHOWYM
 
SKŁADNIKI (ok.10 sztuk):
 
1 szklanka płatków owsianych
1 banan
1 jajko (można pominąć, mi zdarzyło się zapomnieć i też były pyszne)
1/2 szklanki mleka / napoju roślinnego (owsianego, migdałowego - co lubicie!)
1 łyżka cukru wanilinowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżki miodu
1 łyżka masła orzechowego
szczypta soli
czekolada lub dropsy czekoladowe (takie do dekoracji)
 
WYKONANIE:
 
Wszystkie składniki łączymy i blendujemy przez chwilę. Blaszkę do muffinek wyłożyć papierowymi foremkami, nałożyć do pełna masę. Na wierzchu posypać pokrojoną w drobną kostkę czekoladą/dropsami. Piec ok.25 minut w temp.180C.
 
Enjoy!
KOMENTARZE
PODOBNE WPISY
WYSZUKIWARKA
ZAMKNIJ
NEWSLETTER
Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera
ZAMKNIJ