CENTRUM INFORMACJI DLA RODZICÓW
Przesłodkie szyszki
Ania Szwacińska
Autor: Ania Szwacińska

Przesłodkie szyszki

Bezdyskusyjnie to przysmak mojego dzieciństwa! Szyszki z zaczarowanego lasu "przynosiła" nam zawsze moja mama. Przesłodkie, krówkowe, zwyczajnie NIEZWYKŁE. Dziecinnie proste w przygotowaniu! Koniecznie spróbujcie sami. 
 
Składniki
250 g cukierków typu krówka
120 g masła
120 g ryżu preparowanego 
 
Przygotowanie
Do garnka wkładamy cukierki i masło. Cały czas mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia krówek. Do gotowej masy dodajemy ryż i mieszamy kopystką. Formujemy "szyszki" w zwilżonych wodą dłoniach. Jeżeli dacie radę to odstawcie je na około godziny do całkowitego stężenia. TAK wiem, że trudno się oprzeć!
 
Smacznego!
KOMENTARZE
PODOBNE WPISY
WYSZUKIWARKA
ZAMKNIJ
NEWSLETTER
Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera
ZAMKNIJ